Utflykt

Vi kom inte iväg så tidigt som vi tänkt utan eftersom jag hörde ett sorts fladdrande och ratten inte var som den skulle så slutade det med att vi bytte båda framdäcken och så höger fram var det däck som var trasigt. Hellre en säker bil än att riskera något på vägen, visst jag har en Falck försäkring kopplat till s60in men det är inte direkt så att man vill behöva använda den en sådan här dag.
 
Och det var snuskigt halt på vägen på morgonen också men det gick bra. Haylie och Emelie sov i omgångar under färdens väg..
 
 
Min söta Mmlie sover så sött ;) Och när jag tog denna var vi mellan Götene och Källby alltså knappt 4 mil ifrån stan. Och under resans gång så kände jag igen mig på flera platser där jag varit och kört tidigare fast med långtradare då. Under min praktik hösten 2010 precis efter att jag hade fått mina lastbilskort.
 
 
Jag gillar broar speciellt stora broar, och jag tycker änna att denna (haha det rimma) är så häftigt byggd. Det är så synd att man inte kan stanna på en motorväg och fotografera lite, bara tanken gör att det spritter i kroppen på mig.
 
Väl i Hunnebostrand så var vi uppe i Emelies gamla lägenhet och vilken fin planlösning, jag skulle trivas som fisken i vattnet om jag hade haft en sådan planlösning. Det roligaste var nog när Emelie skulle rensa silen i tvättmaskinen. "Oh Gud vad illa det luktar, det luktar som en äggfis" Jag och Haylie satt och skratta åt Emelie då hon var den ende som kände den doften dock blev jag lite halft illamående i fall att jag skulle känna den doften. Och satt och funderade på hur jag smidigast skulle eventuellt spy utan att utsätta Haylie för min kräkattack, som tur var så behövdes det inte men ni vet man tänker ändå i fall att.
 
När vi var klara där så åkte vi till Uddevalla och sprang in på Ikea i Torp, och när vi väl kom till kassorna så tog vi den segaste jävla kassan på hela jävla Ikea! Dels måste hon i kassan vara ny och dels så var det 2 kunder med Ikano delbetalning/lånelappar innan oss och det tog ju sådan jävla tid! Liksom kortaste kön men den tog längst jävla tid, stod säkert i 25 minuter och hade vi varit smarta så hade vi bytt kassa och kommit iväg as mycket tidigare och hade säkert varit på matstället vid den tiden som det var vår tid i kassan på Ikea.
 
Jag hatar Ikea, liksom visst det är deras säljknep att man måste gå igenom hela jävla varuhuset innan man kommer till kassorna men alltså seriöst bättre beskrivning och fler genvägar skulle underlätta för oss som inte är där för att köpa massa möbler. Sedan kunde vi ha varit smarta och tagit en kundvagn att ha Haylie i då hon är ganska tung nu när hon ligger i babyskyddet. Så jag gick omkring och gnällde bara för att det var jobbigt att bära Haylie.
 
Det slutade med att vi hoppa in på donken och handlade mat för dels ville jag inte stå i köerna i Uddevalla sedan visste jag inte vart donken i Trollhättan låg och när vi sedan såg skylten så hade jag nästan passerat den avfarten så det fick helt enkelt bli Lisch (Lidköping) eftersom man ändå visste vart den låg och det var 5 mil ifrån Trollhättan.
 
Och Haylie gjorde det klart för en att man levde när hon vart hungrig och istället för att koka vatten så köpte vi en kopp varmt vatten och en mugg kallt vatten på donken och blandade iordning så att hon kunde få direkt.
 
 
Men hon vart allt nöjd sen och det är huvudsaken. När vi sedan kom till stan så gick Emelie in på glasbanken och under tiden så sov jag en stund och ett par minuter sen när hon hade kommit tillbaka också. Och raka vägen hem till Frugården och hämtade Kia och Nova.
 
Nova har varit jätte ledsen och pipigt mycket, kissa en gång och bajsa 2 ggr inne den ena såg jag och hann aldrig stoppa henne. Sedan någonstans runt 21-22 så somnade jag med Haylie på magen på soffan och Nova vid mina fötter och vakna vid halv 5, la ner Haylie och gick ut med Nova. Eftersom Nova är van vid att vara ute och springa och röra sig mer än vad Kia är van vid så får vi ta längre promenader och till slut så gjorde hon sitt ute efter att vi hade gått runt Alhagsparken. Hon är väldigt duktig Nova, hon tittar upp på mig mycket mer än vad Kia gjorde. Men för den sakens skull så går jag omkring med ett kraftpaket i en liten hund. Hon har inte reagerat nämnvärt mycket på raketerna folk har smällt av i närheten heller, någon gång som hon har tittat på mig och kollat min reaktion men jag ignorerar det helt enkelt.
 
Om jag inte somnar om snart igen så ska jag sätta igång att städa dammsuga och torka golvet och diska samt hänga in den rena tvätten. Sedan ska vi till Ica, innan de stänger och jag vet inte hur länge de har öppet idag. Vi ska ju ha lite till nyårs maten ikväll. Och ska sova middag i eftermiddag också, försöker ta igen förlorad sömn så att säga.
 
Ska skriva en liten resumé ifrån 2013 senare hade jag tänkt så ska kika över bilder, saker som är värda att komma ihåg och allt vad det innebär. För trots allt det är sista dagen på 2013 idag och imorgon är det 2014. Tänka sig att det redan har gått 365 dagar sedan förra gången.

Kommentera här: