Hockey & Kvällshäng

Har lagt Haylie för kvällen, hon sover som en stock. Nova bryr sig lika mycket som en fis i rymden att det skjuts raketer utanför. Jag är inte den som ömkar henne heller för det mår inte hon bättre utav, snarare sämre om man håller på att ojar sig och visar att saker och ting är farligt. Synd om alla de djur som faktiskt är skotträdda att de ska behöva gå igenom flera dagars smällande för att folk inte har någon respekt att skjuta enbart vid tolvslaget på nyår inte någon annan dag!
 
En annan sitter och tittar på hockey, det är rätt okej. Sverige leder ännu så förhoppningsvis fortsätter det så. Varför vara som alla andra egentligen? Min mor frågade mig tidigare idag hur det kändes på årets sista dag, vadå hur det känns? Ska denna dagen kännas speciellt menar hon? Känns precis som vanligt, som vilken dag som helst, förutom att jag har mensvärk from hell.
 
 

 
Jag fick inte äta min avokado för mig själv förut, Haylie fick smaka på räka och stenbitsrom och romblandingen men det var ingen hitt Nej det var avokadon hon skulle ha. Hade hon fått bestämma så hade inte jag fått någon avokado alls. Och ska dra fram lite goda kex och njuta med lite mögelost om en stund, jag måste få unna mig lite.
 
 

2014 Resumé

Sitter och funderar på vad som har hänt under året som är extra minnesvärt. För det finns ju saker som hänt men som inte är direkt minnesvärda på det sättet, det positiva sättet. Minns knappt, känns det som.
 
 Under vintern bestämdes det att vi skulle på Avicii när han spelade på Tele2 Arena i början av Mars, fick med mig 2 av mina bästa vänner inte för att de är lika stort fan av Avicii som jag är utan lyssnar på andra genre vanligtvis. Men kul att dom ville följa med. Det var en upplevelse som hette duga dock var jag kanske lite missnöjd, det kunde varit bättre och större tycker jag. Visst det var min första konsert då inte Töreboda festivalen räknas enligt mig men den rättan känslan infann sig inte på det sättet oavsett.
 
I slutet av April åkte vi på Bilträffen i Barkaby, grillade och hade det gött innan själva träffen. Sedan slutade det med att jag och Thomas åkte själva dit medans Haylie blev kvar hos hans föräldrar. Den natten var min första natt på hotell helt själv. Man känner sig ju totalt lost och komplett dum i huvudet när man inte vet hur det fungerar eller i alla fall jag gör det! Kontrollbehov delux!
 
Firade Haylies första Midsommar tillsammans med Elin och hennes kompis, jätte trevligt hade vi och band midsommarkransar till oss allihop, minns att i björkriset som blev plockat var fullt med småkryp och det upptäckte vi inte förens en av oss provade kransens passform och hon blev nästan hysterisk vilket jag tyckte var hysteriskt roligt! Åt gott, drack gott och var bara allmänt underbart!
 
Under sommaren blev det en hel del bad tillsammans med Haylie och Nova, det gick så mycket bättre än vad man trodde att det skulle vara. Eftersom Nova blir ju helt till sig när hon ser andra hundar. Nu tyckte inte Nova det var så roligt att bada men det är sånt som hon förhoppningsvis lär sig att tycka om med tiden.
 
I slutet av Juli åkte vi till Järvsö på 1 veckas semester, då jag körde upp ett lass möbler och diverse lådor till kvinnan som hyr min lägenhet i första hand. Det var en resa som hette duga men ack så underbart, annan luft som kändes mycket renare än den luften man andas härnere. Underbar natur och ja jag laddade verkligen mina batterier de dagarna vi var borta.
 
Den 2 Augusti var det dags för Haylies 1 års dag, vilket år det hade varit. Så mycket hon utvecklats och det är så svårt att förstå vad man gjorde innan hon kom till mig. Haylie tycker ju om uppmärksamhet vilket detta var en dag som föll henne i smaken, all Eyes on her!
 
 I Mitten av Augusti var det dags för att börja dagis för denna lilla dam, hon har trivts sedan dag 1. Tog knappt 2 veckor efter att hon hade börjat innan hon lärde sig att gå. Hon har lärt sig väldigt mycket under tiden, fått en vän som hon är riktigt bundis med. Det är så roligt att hon trivs vilket märkts när man lämnat henne på morgonen, hon bara går iväg så står man där och undrar, Ska hon inte vara ledsen? Eller ska hon inte säga Hejdå? Mammahjärtat blir varmt när man vet att man valt ett bra dagis.
 
 
 Första gången på Luciafirande där Haylie var enda barnet som var tärna, hon tyckte det var lite skrämmande då det dels var mörkt och så många människor, jätte tidigt på morgonen då vi sällan går upp så tidigt. Så den ende som dög efter uppvisningen var mormor för hon är mormors lilla flicka alla dagar i veckan.
 
  Det gick ingen nöd på oss, Haylie fick så många julklappar att det slutade med att jag fick ta bort hälften för att ta fram när det är dags att byta ut de som finns kvar framme. Mycket god mat och som vanligt så frossade hon i sig det jag hade bakat. Vi har inte vart nödställda i jul. Julen är roligast för barnen vilket man sett på Haylie. Även om hon satt fastklistrad på mormor större delen av julafton så gick det absolut ingen nöd på henne.
 
Ikväll, sista dagen på 2014 kommer vi inte att vara vakna och titta på raketerna utan vi ska gå och lägga oss då vi brukar och förhoppningsvis sova djupt när det smäller som mest. Dock ska vi äta gott ikväll med förrätt och efterrätt, det händer ju inte allt för ofta. Så en mini nyår kommer vi att ha i alla fall.
 
Så får vi önska er Gott nytt år och God fortsättning på det Nya året!
 
 
 

Lite sent men julklapparna vi fick.

Jag har ju totalt glömt bort vad vi fått i julklapp, vi kan börja med mig då.
Jag fick en julkorg med en tidning, en liten Coca cola Life, en julmust och en massa godis av min bror. Det är tanken som räknas!
Av min farmor fick jag 2 rosa badlakan och 2 handdukar i samma färg, det var något som jag verkligen behövde. Av min farbror fick jag då pengar. Mamma och pappa fick jag ett knivset, powerpack, digital stektermometer och så även en fitnessboll.
Av Emelie fick jag sminkborstar, mina var as gamla så det var precis vad jag behövde, av Thomas fick jag en bok och av Johanna fick jag ansiktsmask och hårinpackning. Jag är jätte nöjd över det jag fick, det är sånt som jag har användning för. Boken jag fick av Thomas har jag än så länge inte kommit till mer än sida 28 men har skrattat som fan ändå, skulle jag få tid att sträckläsa så skulle jag läsa ut den på en dag och jag vet att det är en rolig bok. Bra val, undrar om han läst den själv?
 
Nu kommer vi till Haylies julklappar, det är så mycket att jag lär glömma hälften.
Men av Emelie fick Haylie kläder, massor med kläder som hon nu kommer att kunna ha en lång tid framöver. Av Johanna fick Haylie schampoo och badskum, det är sånt som alltid går åt! Av Thomas fick Haylie två böcker, den hon gillade mest med fordon i den fick även bada ett snabbt tillfälle när jag tittade bort, så den fick hänga på tork medans vi var iväg.
Av mig fick hon Lego duplo, en egen liten leksaksdator som genast blev en stor favorit, pussel, matta i siffror, verktygsset, leksaks teset med 3 koppar, 3 assietter och 3 skedar, klossar med siffror som både är stapelbara och tillräckligt stora för att kunna lägga i varandra osv, svårt att förklara. Hon fick Hårborste och hårspännen och en pulka av morbror Johan, speldosa av gammelfarmor, tofflor ifrån minns inte vem kanske av gammel farbror men sedan fick hon en traktor med vagn ifrån mormor och morfar som egentligen är för barn från 6 år men den kan bli rolig sen för den är radiostyrd. Säkert massa jag glömt eller blandat ihop vem som gett vad. Mycket fick Haylie i alla fall.
 
Jag kanske ska dra ner på antalet julklappar till nästa år, och bli klar ännu tidigare och sluta känna stress. Sedan har jag beställt kläder som Haylie ska få sen såklart, nu ska man rensa bort det gamla som blivit för litet.. igen.