Mattematik I like

Jag har alltid gillat matte då jag tycker att det är intressant men i skolan så var jag nöjd om jag bara fick G, vilket jag har i betyg också.

Igår var det en tjej som skrev på facebook och ville ha hjälp...

Mattehjälp! Om man har ett lån på 225 000 kr som ska betalas av på 12 år och räntan är på 4,15%. Ungefär hur mycket blir det i månaden?

Kom flera gissningar, och bland annat en tjej jag fattar inte hur fan hon kunde räkna ut det svaret hon kom med för det blev fel för henne det första hon gjorde. Hon skrev sedan att hon hade IG i matte också. Sen kom jag med mitt svar..

9337,5 ränta på 225000,
144 månader = 12 år.
778,125 ränta/mån,
225000/144= 1562,5.
1562,5+778,125= 2340,63 / månad.
1562,5 är bara amortering. + ränta på ca 778,13

Räntan påverkas av hur stort beloppet är och de ändras i och med att det betalas av så blir räntan mindre för varje månad på de som du betalar av. (Johans kommentar när jag diskuterade med honom samtidigt.)

Det bästa av allt är att jag fick alltid lära mig att man måste skriva ner hur man räknat så att man kan se hur jag tänkt även om svaret blev fel. Nu vet inte jag vad det rätta svaret är men jag gissar på att jag kom närmast lösningen på hennes fråga.

Jag alltså älskar dessa mattetal som vissa kan komma med, jag vill repetera matte A för att sedan läsa Matte 2-4 (B-E). Jag gillade att räkna med X i grundskolan, det fick mig att verkligen tänka och prova mig fram.

Jag skulle vilja repetera en hel del innan jag vill göra högskoleprovet. Dock har min Engelska blivit mycket bättre, alltså för 2-3 år sedan så förstod jag knappt vad folk sa men efter att varit tvungen men även en hel del översättning då jag ibland fortfarande inte riktigt vet vad vissa ord betyder då jag aldrig hört dom förr. Men det kommer, det tar sig. Jag har all tid i världen! :)

Vill man få sig en rejäl genomkörare ska man gå i skogen.

Jag fortsatte städningen som jag inte hann igårkväll och körde ett extra lir i vardagsrummet. Ringde fastighetsskötaren då jag haft stopp i handfatet ett par dagar, nu när jag kom hem vad har de inte gjort då? Jo de har bytt ut hela röret, det finns inget vattenlås längre och det rinner som aldrig förr! Vad glad jag blir! Jo jag har en kupa på dörren där jag förvarar en nyckel så att fastighetsskötaren kan komma in om jag inte är hemma, vilket vart fallet idag.
 
Under tiden som jag var borta så var vi ute på Frugården och även en sväng i skogen. Kan ju säga som såhär att vi var inte ute länge och det var svår terräng... Jag behöver inte styrketräna på ett tag att gå omkring och bära på en 10 kg tung Haylie på armen i svår terräng är inte att rekommendera!
 
 
Nu vet jag dessutom hur Trattkantareller ser ut, det finns en som ser exakt likadan ut bara att den är toppig vilket är en giftsvamp. Svåra att se är de rackarna också för de smälter så jäkla bra in i naturen i sin bruna färg. Vi sa det dessutom att vi ska åka ut en förmiddag när Haylie är på dagis, för hon tröttnade snabbt. Samt att vi ska åka till en annan skog som vi båda känner till rätt bra.
 
Det kliar på mig efter att mamma sa att hon hade en älgfluga på sig, det kliar på mig att veta att fästingarna inte har dött ännu skulle jag hitta en rackare skulle jag ringa Emelie i panik och halvt skrika att hon måste komma och ta bort den. Jag kan inte ta i de äckliga djuren.
 
I vilket fall det var sjukt jobbigt att gå i skogen, mitt ansikte måste sett ut som en tomat. Jag kände hur varm och röd jag var i ansiktet, svettades som om jag hårdtränat. Mycket jobbigare att gå knappt 500 meter i en skog än att gå 3 km på väg.
 
Ska om en stund duscha och byta om. Jag och Haylie ska på dejt hos Elin vid 19 tiden, tar 10 minuter att gå dit då hennes kille bor precis bredvid Haylies dagis. Kommer att bli en trevlig kväll :)
 
 

Medium och bli hjälpt ifrån dåliga energier.

 
God morgon, somnade i soffan inatt vilket var ett tag sedan som det skedde. Förflyttade mig till sängen en stund efter uppvaknandet.
 
Jag vet att jag är lite medial men inte till 100% vad mina gåvor är men jag känner saker. Kan se vissa saker och så vidare. Dom som inte tror på det ja det får stå för dom.
 
Som ni vet så har jag vart orolig och haft ångest en tid tillbaka. Så blev kontaktad av ett medium som känt av mina negativa energier när hon gjort en avläsning på mig. Så nu har jag köpt en CHAKRABALANSERING viljet innebär;
Detta är något som verkligen gör underverk med välbefinnandet.
Du får en avläsning av dina sju chakran, tillsammans med tips på enkla övningar du kan göra hemma i lugn och ro för att skapa balans.
Du kommer bli mycket förvånad efter en tid vilken skillnad det gjort för ditt välbefinnande. Och kombinerat det erbjudandet med RENSNING AV DÅLIG ENERGI/HÄVA BLOCKERINGAR som innebär;
Ofta mår man oförklarligt dåligt både fysiskt och psykiskt pga dåliga och tunga energier som man bär på. Dessa får du hjälp med att få bort.
 
Hon skickar mig ett mejl när det är klart så det känns skönt. Det kostar men det är välbehövligt anser jag.

Liknande inlägg