Sparande

Har precis öppnat ett ISK och har en plan för hur mycket jag vill spara varje månad men nu i början när man har mer i lön så för jag över mer än senare i år, för jag vet ju inte alls hur jag kommer att jobba i höst. Samma sak är det med sparandet till Haylie, det tänkte jag också öka sparandet på under aug-sep just för att jag vet att jag har råd med det men fortsätta att sätta in 400kr/månad även i höst.

Jag har ju bestämt mig för att dels spara till att köpa mig ett boende sen och dels för att jag ska ha en buffert. Har ju även en tanke på att köpa mig en lite dyrare och bättre bil nästa år. Det här med sparande har jag ju lärt mig på egen hand på senare år, det är ingenting jag fått lära mig under min barndom vilket jag vill att Haylie ska få lära sig när hon är lite äldre. Det jag inte heller fick som barn var vecko- och månadspeng utan jag fick ju en summa när jag behövde vilket inte var så ofta. Det är ju även det något jag tänk införa om några år.

En sak vet jag, Haylie kommer att ha mer än 0 kronor på sparkontot den dagen hon fyller 18 år, för det var vad jag hade när jag fyllde 18. Dessutom ser jag det som viktigt att spara för framtiden, en tanke jag har är att betala hennes körkort sen så att hon kan investera sina pengar i kanske ett boende eller vad det nu kan vara. Förhoppningsvis så slösar hon inte bort det på skit, men det är ju helt och hållet upp till henne.

För min egen del så drömmer jag om ett radhus eller villa i en av sthlms förorter gärna ett radhus på gaveln, en liten trädgård där man får plats med en hoppställning eller en pool, en uteplats och gärna även en balkong. Öppen planlösning och stora fönster, när jag tänker efter är det väl lika bra att sikta på en villa för att få allt jag vill ha eller åtminstone går det att skaffa det senare om inte annat.

Men en dag i sänder, nu har jag kommit igång med mitt sparande i alla fall. Sen när Nova fått ett nytt hem är det dags för mig själv att få en sjuk- och olycksfallsförsäkring, Folksam har noterat att jag kommer att teckna en försäkring när mina förutsättningar ser bättre ut och kan då med andra ord lägga ihop den och hemförsäkringen så som jag nu har med hundförsäkringen och hemförsäkringen att det dras i en och samma. Måste även ringa veterinären för att boka tid för Novas 2 års vaccinering, för det ska ju göras varje år. Ska kolla när jag gjorde den förra ggn.

Dags för årets första bad men inte idag

God eftermiddag, jag vaknade till ett sjukt jobbig sommarkänsla.. alltså jag vill åka och bada men kollade upp vattentemperaturen idag och den är 16 grader vilket inte lockar nämnvärt men efter att jag lämnat Nova och Haylie på Frugården imorgon så ska jag och Elin träffas en stund och ta ett dopp innan jag åker till jobbet. För imorgon skulle det vara 20 grader i vattnet och 21 på torsdag, så det lär väl bli ett dopp även på torsdag och jag lär kunna bada mycket i helgen också i så fall eftersom jag kommer att vara barnfri mellan fredag eftermiddag och söndag förmiddag pga extrapassen jag åtagit mig.

Så med andra ord så kommer vi att städa klart det sista, gå ut på en promenad med barnvagnen och fika lite och så leka i lekparken lite också.

Imorgon väntar Dagis för Haylie där har hon ju inte varit på flera dagar så det kommer att bli roligt för Haylie också, att träffa alla kompisar igen. :)

En vecka att se fram emot

Jag har fått en vecka att se fram emot, vecka 30, löningsveckan kommer min bästa vän ner ifrån sthlm för att spendera några dar med mig och Haylie.

Jag hoppas på att det är fint väder de dagarna som han är här för då kan man göra mycket roligt :) Nu börjar tankarna att fara runt en hel del. Men ska inte planera allt för mycket, en dag känns rätt spikad men inte de andra och det kan man ju bestämma tillsammans i så fall :)