Söndag

Jag är tacksam över att jag kom ihåg att köpa fler barngalgar, dubbelt så många som jag egentligen hade skrivit upp. Nu behöver jag inte tänka på vilka som är finast utav klänningarna utan kan hänga upp alla klänningar, tröjor, ytterkläder som inte används just nu. Jag köpte ju även några till mig själv och jag borde ha köpt några till men det funkar med de jag har. Rensat ut för små barnplagg, ändrat om en aning på hyllorna så nu är det allt bra. I veckan behöver jag packa Haylies väska och även packa ner det som ska vara ombyteskläder på dagis. 
 
Jag håller även på med att rengöra spjälsängen inför försäljning. Har även rensat ut täcken och kuddar, påslakan, underlakan och örngott till spjälsäng som får följa med. Problemet är att jag skulle behöva tvätta ett underlakan och ett påslakan men vet inte om jag orkar vänta med att lägga ut annonsen till Onsdag. Jag har tvättid på Onsdag förmiddag nämligen. I värsta fall får jag tvätta den på Frugården imorgon. 
 
Ja alltså det var inte meningen att det skulle bli en rejäl grovrengöring idag men när jag ändå har lust och håller på så kan jag lika gärna fortsätta. Sån är jag, inte ofta jag får just den här känslan och det är bäst att passa på medans man kan minst sagt. Inte mycket kvar dock 👍

Vi är på gång

Jag fick pinula lite på hur jag skulle ha lampan i mitt lilla hörn bakom soffan men med en förlängningssladd blev det kanon. Idag tar jag för en gångs skull inte köket först utan vardagsrummet och det pga att jag ville få lampan på plats, städa under soffan och dra bort mattan med mer och då var det ju bara att fortsätta. Så det enda som behöver göras nu är torka golvet, tvätta fönstren och ta bort smuts ifrån möbler och tvn. Sen är jag klar med första rummet. Haylies rum är typ rent, bara småplock, sovrummet är också klart. Så hall, klädkammare, kök och badrum är det som behövs göras. 
 
Sen om jag hinner så åker vi och handlar annars tar vi det imorgonbitti. Det är så skönt att inte längre leva i ett kaos som vi gjort i lite drygt 1 månad nu. Det enda som jag har i vardagsrummet är Haylies ruschkana och en rosa fotölj. Väldigt skönt! 
 
Nu får Haylie leka häst med något annat än min rygg för jag har mer saker att göra. 

Ser fram emot deadline

Igår eftermiddag var vi iväg till skogen för blåbärsplockning. Haylie snyltade på det jag hade plockat så fick säga till henne flera gånger att inte äta blåbär ifrån hinken utan plocka själv. Det blev inte så mycket blåbär men tillräckligt för att kunna baka med dom. 
 
Så igårkväll satt jag och finulade på vad jag skulle bjuda på för fika utan att göra det för avancerat. Till slut kom jag fram till vad jag ska bjuda på. Jag kan börja redan idag eftersom jag rensade ut frysen igårkväll, stuvade om och slängde sånt som varit infruset för lång tid och hittade även en gammal "misslyckad" tårtbotten som jag tänkt göra något med. Dock inte en tårta! 
 
Skrivit lista på allt som ska göras och när allt ska vara klart. Jag har satt deadline imorgon (Måndag) kl 21.00 bara finliret som görs på Tisdagförmiddag. Funderar på om jag inte skulle behöva ett pkt ägg till. Jag hittade även en bytta frusna hallon som jag måste ha plockat förra sommaren så jag behöver inte köpa så mycket hallon heller. 
 
Ska bli skoj, jag menar många inbjudna har inte ens varit i min lägenhet. Det sköna med drop in är ju att det håller ett jämt flow hela tiden. Saken är den att jag funderar på om jag ska göra 2-3 runda marängtårtor eller satsa på en långpanna? Jag måste undersöka lite recept och portioner. Självklart gör jag hellre fler portioner än för få. 
 
Haylie är med på planeringen och är medveten om att vi ska ha kalas och att hon fyller år snart. Jag måste få tid till att slå in de två sista presenterna bara.