Storstädning pågår

Jag får typ tuppjuck och kan inte plugga eller träna när jag vet hur stökigt det är hemma. Jag har hållt på att försöka bli av med skalbaggarna som jag kom underfund med att vi hade fått som inneboende innan jul efter Haylies matgömma bakom soffan. 

Jag var naiv som trodde att jag hade blivit av med alla men icke, jag har sett att det funnit ett par stycken på min ryamatta och när jag lyfte upp ett äpple som var halvätet som Haylie hade slängt under bordet så trillade as många ned på mattan. Där och då bestämde jag mig för att ryamattan ska ut för tid och evighet. Ihoprullad och slängd ute på balkongen tillsvidare för jag har köpt en ny som ska komma inom 1-3 vardagar, förhoppningsvis på Fredag. 


Jag var naiv att tro att de bara fanns på golvet men blev varse om att det fanns en koloni i soffan också så jag bestämde mig för att tvätta alla överdrag, i skrivandets stund väntas maskin nr 2 på kuddöverdragen på att gå klart. 

Jag har röjt jäklar på, under, bakom soffan och fått bort allt skräp, alla döda baggar, alla vuxna baggar, alla bebisar och framförallt all mat och smutsfläckar på golvet. Det doftar såpa i vardagsrummet. Jag har förklarat för Haylie hur viktigt det är att hon slänger mat och skräp i soporna och inte på golvet eller bakom soffan etc. Jag hoppas hoppas hoppas att hon förstår hur viktigt det är. 

Jag är inte ens klar i vardagsrummet ännu för nästa del är att ta tv-bänken som är kladdig, smutsig, massa skit under och bakom den med som jag ska ta hand om. Kan tänka mig att det finns skalbaggar där också. Iaf under tvn.. Faktiskt så förstår jag inte varför hon gör såhär? Jag tycker att jag städar och grejar men verkar inte bli bättre. Hennes rum tas sist och då ska vi hjälpas åt. Funderar på att möblera om lite i hennes rum för att se om hon då hellre vill sova i sitt rum. Och försöka skrubba bort all färg hon målat på sin säng också. Tänkte de om vi kunde få hjälp att sätta upp en sänglampa, betongbäggar liksom jag har ingen slagborr. Har saker jag vill få upp på väggarna, har bott här i 4 år i mars tänkte bo här i minst 4 år till. 

Ska se om vi kan få hjälp att tapetsera om innan sänglampa och hyllor sätts upp i Haylies rum så att hon får välja själv vad hon vill ha på väggarna. Såå kanske hon slutar måla på väggarna? Hon har delvis rivit sönder tapeten som sitter på kortsidan och målat på resterande väggar. 🙈

Hon vet så väl att man inte får men det är som om hon bara inte kan låta bli så jag har slängt varenda färgpenna som vi har haft. Hon har rivit sönder en del på fondväggen i vardagsrummet också för att hon inte gillade blommorna fick man som svar. Det är 3 veckor sedan hon gjorde det, man kan tycka att en blivande 6 åring borde veta bättre men icke, tydligen. 

Jag får gråa hår på förtid 👵 Bara att ta nya tag och hoppas att hon förstår att om vi håller efter och plockar upp efter sig direkt så behöver man inte städa så mycket varje gång. 

Kommentera här: